Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Συνάντηση Γιάννη Καράμπελα με τον Χανς Γιόακιμ Φούχτελ


Αθήνα 02.04.2013

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Συνάντηση με τον Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης για την προώθηση της ελληνογερμανικής συνεργασίας είχε ο βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας.

 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013, συζητήθηκαν διεξοδικά διάφορα ζητήματα διμερών επαφών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Βοιωτίας. Ο κ. Καράμπελας επεσήμανε στον κ. Φούχτελ και τους συνεργάτες του, το ενδιαφέρον που υπάρχει για την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού και την ενίσχυση των τουριστικών ροών από τη Γερμανία προς το νομό.

 
Μάλιστα, οι δύο άνδρες είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για το πρόγραμμα της «δυαδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης». Πρόκειται για ένα μοντέλο που μπορεί να ανοίξει προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και κατάρτισης αφού μέσω αυτού εξασφαλίζεται τόσο η εκπαιδευτική κατάρτιση των σπουδαστών σε επαγγέλματα του τουριστικού κλάδου – και όχι μόνο- όσο και η επαγγελματική τους αποκατάσταση.

 
Ο κ. Καράμπελας έδωσε έμφαση στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που συγκεντρώνει η Βοιωτία λόγω της προνομιακής γεωγραφικής θέσης και των υφιστάμενων υποδομών της.

 
Ενδεικτικά αναφέρονται η Αράχωβα με το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, η Ιερά Μονή Οσίου Λουκά, το όρος Ελικώνας, ο αρχαιολογικός χώρος Ορχομενού, η γειτνίαση με τους Δελφούς και οι διέξοδοι προς τη θάλασσα τόσο ανατολικά όσο και δυτικά, προς τον βόρειο Ευβοϊκό και Κορινθιακό κόλπο αντίστοιχα.

 
Σημειώνεται τέλος πως σε μια περίοδο που σημαδεύεται από υψηλότατους δείκτες ανεργίας, δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτη η ευκαιρία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ιδεών με τον αρμόδιο για θέματα απασχόλησης στη Γερμανία.